Fasírt burgonyakarikán

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 6-8 db nagyobb burgonya
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl húsleves
  • 5 dl tejföl
  • bors
  • olaj

Elkészítés

A darált húst összekeverem a húslevesben áztatott, majd jól kinyomkodott zsemlével és a nyers tojással. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítem, alaposan átgyúrom. A meghámozott burgonyát fél centi vastag szeletekre vágom. Alufóliával kibélelt, olajjal alaposan kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakom és pici sóval megszórom. A szeletekre kis halmocskákat rakok a fasírtból, meglocsolom tejföllel. Előmelegített sütőben, lassú tűznél pirosra sütöm.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.